Szkolenie
podstawowe
Historia kawy, gatunki, odmiany, sposoby obróbki. Ustawienie młynka, parametry espresso i jak poprawnie je przygotować. Nauka spieniania mleka i omówienie rodzajów kaw. Organizacja pracy za barem, omówienie jak dbać o sprzęt, akcesoria.
Czas trwania
2-3 h max. 5 osób
Cena za osobę
550 zł
Latte Art Podstawy
Nauczymy dobrze spieniać mleko i przekażemy umiejętności wylewania wzorów. Najprostsze wzory to serduszko, tulipan i rosetta.
Czas trwania
2-3 h max. 5 osób
Cena za osobę
700 zł
Cupping Kawowy
Będziemy degustować kawy i oceniać jakość smaku z różnych ziaren kawowca. Jakie są aromaty, czym jest body w kawie i jak je opisać. Będziemy ustawić młynek na różnych odmianach.
Czas trwania
4-5 h max. 5 osób
Cena za osobę
750 zł
Szkolenie
Indywidualne
Prowadzimy również szkolenia indywidualne. Dobór ziarna do twojego lokalu techniki sprzedaży ułożenie menu stałe/sezonowe pomoc w doborze sprzętu badanie rynku danej lokalizacji- co usprawnić w celu zwiększenia zysków i zadowolenia klientów. alternatywne metody zaparzania- drip, aeropress, french press, chemex wybór porcelany, szkła nauka ograniczenia strat, wyliczanie zysków, receptury kaw. Jeżeli posiadasz zespól 10-os, ułożymy plan szkolenia i wycenę indywidualną. Mamy doświadczenie i wiedzę zdobywaną przez 15 lat w Polsce, Londynie, Dublinie, Budapeszcie, Seulu i Berlinie.
Czas i cena ustalana indywidualnie